Iată-mă participând la un nou concurs marca Blogatu.ro și Blog Awards.
Mai întâi câteva cuvinte despre Blogatu.ro, un blog care dorește, înainte de toate, să ajute prin diferite mijloace tinerii bloggeri, fie prin review-uri ale blogurilor, fie prin popularizarea unor articole, fie prin guest-posturi sau chiar concursuri. Altfel Blogatu.ro publică articole pe teme variate, fiind un blog generalist.
Cât despre ce-mi place sau nu la blog, am să mă exprim mai mult din punct de vedere stilistic decât asupra conținutului. Un prim loc unde aș vedea o modificare ar fi în sloganul (tag line-ul) blogului. „Dacă nu ar mai fi proști cine ar mai fi deștept?” nu-mi sună bine, iar „un blog împotriva prostiei” nu știu cât de mult reflectă conținutul blogului. Aș găsi mai potrivit „un blog pentru bloggeri” sau ceva similar.
Trec peste repetarea rubricilor „posturi recente” și „comentarii recente” în sidebar și în footer, pentru că asta cred că sare în ochi, însă nu văd rostul prezenței limbii engleze aici. Nu poate fi editat scriptul?
Statisticile le-aș vedea grupate prin footer iar locul liber în sidebar poate fi ocupat cu mândrie de blogroll, chiar și de unul dinamic (cu mai multe pagini) cum văzusem nu demult. De asemenea, cutia „abonează-te la Blogatu.ro” poate dispărea și în schimb pot fi puse în header două icoane (butoane) cu abonarea prin mail și RSS. Cu ocazia asta s-ar putea pune și niște etichete (cu title=”x”) ca utilizatorul să știe exact ce fac icoanele/butoanele. Din nou, rubricile „publicitate” și „reclame”, similare, ar trebui unificate și prezente tot în sidebar. Cam atât despre blog la o primă vedere.

Allview Alldro Speed
Cât despre tabletele Allview, am să recunosc că le urmăresc, așa cum fac cu toți producătorii români (dacă pot să spun așa) de tablete. Despre tablete am mai scris când am fost la Gaudeamus, un comparativ Evotab2 cu Alldro Speed, apoi încă un comparativ cu trei tablete românești de 7 inch. De fapt tocmai aveam de gând să mai scriu un alt articol, așa că sunt pregătit cu următorul comparativ și mai larg, care conține șase tablete (primele trei sunt cele din articolul anterior, urmează două care nu sunt românești și Alldro Speed S recent lansată).
Ce putem spune despre tabletele prezentate în comparativ?
Click pe imagine pentru mărire
La o primă vedere remarcăm faptul că toate dispun de versiunea de Android 4.0 ICS sau superioară. De asemenea toate microprocesoarele sunt de 1 GHz sau 1,2 GHz, câteva dintre ele beneficiind și de procesorul grafic Mali-400 MP, lucru destul important. La memoria RAM iese în față Alldro Speed cu 1 GB, față de restul cu numai 512 MB. Față de alte tablete aflate în aceeași categorie de preț, este de notat prezența ecranului multitouch capacitiv (tabletele cu ecran rezistiv sunt obsolete și nici nu fac obiectul prezentului articol).
La conectivitate putem vedea mici diferențe, WiFi n, suportul pentru dongle 3G/HSPA, conexiunea mini-HDMI nefiind prezente la toate tabletele. Însă diferențele cele mai mari se observă la capacitatea bateriilor. aici campionul fiind Evotab2, cu 4500 mA!
Allview Alldro2 Speed HD
Chiar dacă această funcție nu este prezentată în comparativ, nu trebuie să uit de faptul că recenta tabletă Alldro Speed S este dotată cu receptor GPS, un atu important, de altfel acesta poate justifică utilizarea unei baterii mai mici, din cauza spațiului redus. Atenția îmi este din ce în ce mai mult atrasă de Alldro Speed, care face o figură frumoasă în clasa cu ecran de 7 inch.
Datorită dimensiunii ecranului de 8 inch, nu este prezentă în acest comparativ noua tabletă (lansată în mai 2012) Alldro 2 Speed HD, ale cărei specificații o recomandă. În afară de caracteristicile cunoscute de la Alldro Speed (sistem de operare, microprocesor, procesor grafic, memorie RAM), aceasta are un ecran HD de 8 inch de rezoluție ridicată (1024 x 768 px) deși de format 4:3 și  memoria flash mărită la 8 GB. Camera foto de 2 Mp din păcate este de slabă calitate. Nu în ultimul rând este de notat finisajul de o calitate mai bună (fața de sticlă, spatele de aluminiu), precum și faptul că tableta rămâne totuși foarte subțire (tot 9,9 mm, ca la Alldro Speed!). Diferența de preț între cele două este de doar 200-230 lei, fiind listată de Allview cu 829 iar de eMAG.ro cu 799 lei. Toate acestea mă îndeamnă să am în vedere în buget pe viitor și cumpărarea unei tablete Alldro Speed 2 HD!
• Prețurile sunt actualizate la ora apariției articolului.

0 Responses to "Șase tablete de 7" în comparativ"